Ms Martina: Frikedom

Tankar & Reflektioner

Av: Martina

Så gärna hade jag velat vara den som myntade begreppet frikedom, ett begrepp som jag hörde under en intervju med Erik Grönwall på P4 Extra den 23 april. Så klart att vi alla ska eftersträva frikedom i våra liv! Och frikedom behöver ju väldigt lite ha med inkomst,  yrkespositioner och hög materiell standard att göra. Det handlar, utifrån hur jag tolkar det, istället om att värdera sitt liv utifrån allt som faktiskt är bra här och nu. Att själv ha möjlighet att få vara med att bestämma över sin tid, vem vi vill spendera den med och vad vi vill göra med den. Frikedom är att varje dag må så bra som möjligt och göra sådant som vi själva väljer och vill göra. Det kräver så klart uppoffringar, för vi kan aldrig få allt, men istället för att hela tiden längta någon annanstans, drömma om nya världar eller avundsjukt sukta efter sådant som andra har, så kan den med stor frikedom se och uppskatta allt som redan, eller kanske fortfarande, ändå är bra.

Frikedom går inte att mätas, jämföras eller missbrukas. Ingen kan logga in för att se nollorna på kontot bli fler och på papper verka lyckligare. Var och en äger sin egen frikedom. Den finns inom oss och jag vill så gärna bli bättre på att läsa in och njuta av min frikedom, och, även när dagarna är emot mig, verkligen kunna känna glädje över allt jag har, allt jag är och allt och alla fina jag har omkring mig, som är så fantastiskt bra.

Idag njuter jag av att jag har och kan känna glädje över allt det här, som allt (nästan i alla fall:)) är gratis:

F – frihet, R – rörelser, I – intellekt, K – kärlek, E – empati, D – drömmar, O – ostbågar, M – muskler

Ta hand om er!

Fler inlägg av Martina >

Du borde även läsa