Ms Martina: Soffan

Hantera MS

Av: Martina

Det är alldeles för många timmar som jag bara sitter i soffan och zappar runt bland tv-program som jag inte vill titta på. Timmar av reklamfilm utan mening, avsaknad av beslutsamhet och en lång utdragen tristess. Jag lyckas inte ta mig för något, vill inte ens välja något intressant att titta på. Och tänker att det bara är jag … Alla andra gör saker, är aktiva och styr sina liv i noga vald riktning. Men inte jag. Jag bara sitter i soffan oförmögen att fatta beslut. Varenda småsak känns som laviner som rasar, begraver min energi och stryper syretillförseln. Så jag sitter kvar. I soffan. Och gör ingenting.

Jag drömmer inte om överflöd och mirakel, utan bara om lite mer vardagsinspiration. Att lyckas ta mig från tanke till handling utan att vara utmattad redan innan tanken tänkts klart, men jag kommer inte över pucklarna. Jag sitter kvar. Och önskar att allt vore enklare. Att bara göra.

Med lite förnuft och eftertanke så vet jag att jag inte är ensam om att bara bli sittande. Lika lite som att alla andra gör saker hela tiden. Det gör de flesta inte. Alla lider någon gång av tristess. Eller stress. Få lever ett liv utan sprickor och naggade kanter. Vi är nog bara olika bra på att fokusera rätt. För jag sitter inte alltid i soffan. Jag gör saker. Och jag har dagar när livet är som att glida genom pudersnö med en vårvarm vintersol smekande mot kinderna. Det är bara inte en sån dag idag. Idag tycker jag lite synd om mig själv. Men imorgon kommer en ny dag med nya möjligheter som jag ska omfamna och försöka ta till vara på. På allra bästa sätt. Då ska jag bara sitta i soffan när det är sport på tv:n. 🙂 

Ta hand om dig!

Fler inlägg av Martina >

Du borde även läsa