MS – vilja till förändring och mod till att våga

Okategoriserade

Av: Jenny

Skavet var så starkt och jag vill så gärna ha en förändring! Vågade jag slänga mig ut en gång till. Ut ur min komfortzone. Modet svek mig. Hur skulle det funka med min MS? En oro spred sig i kroppen och jag grubblade mycket. Tills jag typ inte stod ut med mig själv längre. Skavet var för starkt! Så minns jag dikten jag fick av min fina yogalärare när jag var klar med min utbildning.

”Så kom dagen då drömmarna inte kunde vänta. Solens strålar drog dig uppåt som en blomma. Du visste inte längre vad rädsla var. Du fick bråttom. Gjorde dig av med skuggornas bagage och sprang. Inte på flykt utan av iver att verkställa ditt livsverk.” Jag tog ett stort kliv framåt och hoppade.

Sitter i värmen i södra Frankrike och skriver denna blogg. Jag har precis vinkat av en grupp tjejer som varit här på en yoga & träningsresa. Nu har jag ett par dagar innan nästa grupp kommer. Jag ska vila och ladda batterierna samt träffa min dotter som arbetar här. Jag kommer även att hålla en föreläsning för ett företag som grundar sig på min bok Sjukt frisk. Känner mig så lyckligt lottat! Tänk att jag får arbeta med det jag älskar att göra och dessutom i ett annat land. 

Vi börjar morgonen med yoga innan jag går och fixar frukost. Sen njuter vi av en långfrukost med trevliga samtal. Vi tränar eller yogar på eftermiddagen. Vissa dagar gör vi något tillsammans som att upptäcka byn där vi bor. Andra dagar gör gruppen något själv. Som att åka ner till Antibes. Jag lagar mat och fixar. Jag tycker så mycket om att laga mat när jag har tid. Vi har ätit sallad Nicoise till lunch en dag. Ena kvällen blev det buffe med olika läckerheter som grillad kyckling a la provance, linsröra, tomat-mozzarellasallad, en röra på crème fraiche, soltorkade tomater, vitlök och parmesan

En kväll blev det tre-rätters med sashimi till förrätt och Moules frites till huvudrätt, avslutade med ostbricka och goda desserter. En riktig njuta helg helt enkelt!

I veckan ska jag ha min första MS-yoga som jag sänder LIVE via Zoom. Jag fortsätter med den i oktober och om intresse finns startar jag nya grupp. 

Jag tänker kan jag så kan du! Vad har du för drömmar? Vad vill du? Du kan men du måste vilja och tro på att det är möjligt. Vägen kommer inte att vara spikrak men resan kommer att vara värd färden. Jag önskar dig all lycka!

Kram J

Fler inlägg av Jenny >

Du borde även läsa